Att utvecklas är att arbeta hållbart

Artikel

[20210402]

Att utvecklas är att arbeta hållbart

Över hela Sveriges långa land sitter medarbetare på Eurocon med olika kunskap och kompetens. Möjlighet att utvecklas är en självklarhet för Eurocon som arbetsgivare.

– Att knyta kontoren nära varandra och göra personalen medvetna om vilken kompetens som finns vart är ett sätt att ta tillvara på alla resurser, säger Ronnie Werndin.

Ronnie Werndin arbetar som sektionschef i Kiruna på avdelningen Constructions. Han arbetar själv i projekt samtidigt som han stöder sin personal och utvecklar avdelningen. Avdelningen har precis öppnat ett kontor även i Luleå. Ronnie tycker att det är extra viktigt i konsultbranschen att kunna samarbeta och känna tillhörighet med sina kollegor.

– Man ska känna att man utvecklas och har stöd och hjälp av sina kollegor. Det är för mig ett hållbart sätt att arbeta.

Eurocon är en platt organisation med korta beslutsvägar. Det är något som företaget strävar efter att behålla även om företaget växer.

– Det finns en tanke bakom hur man tar hand om sin personal och man satsar mycket på att ha en fungerande kultur. Hållbarhet kopplat till personalen handlar också om kontinuitet och att ha roligt tillsammans.

Ronnie lyfter möjligheten att utvecklas, som något centralt. Både genom att lära sig nya saker rent handgripligen eller via utbildning. Men också genom att exempelvis få chansen att pröva nya roller.

– Det är viktigt att äga sitt arbete. Att vara kapten och styra det.

Det är naturligt för Ronnie att tänka hållbart i det interna arbetet med personalen.

– Hållbarhet är centralt i dagens samhälle vart du än är. Vi driver ju arbete som teknikkonsulter. Det handlar om nya anläggningar, ny utrustning och tillverkning där vi hela tiden måste tänka hållbart.