87 mil till jobbet är inga problem

Artikel

[20210326]

87 mil till jobbet är inga problem

Processingenjören Hanna Landbring är anställd i Örnsköldsvik och har sin chef där. Men hon sitter på Eurocons dotterbolag Pidab i Göteborg. Personalens mående är centralt i Eurocons hållbarhetstänk.

– Jag bor i Kungsbacka så för mig var det en förutsättning för att kunna ta jobbet på Eurocon, säger Hanna.

Eurocon finns på flera ställen i Sverige så en flytt behöver inte betyda att man måste byta jobb. Många av Eurocons konsulter arbetar också ute hos kunder runt om i Sverige.

– Jag upplever att man är rädd om personalen på Eurocon. Allt ifrån att chefer checkar av hur vi mår till att ordna roliga grejer tillsammans.

Under coronapandemin har personalen på Eurocon blivit erbjudna en ergonomigenomgång för hemmakontoret. De har också uppmanats att ta hem skärmar, kontorsstolar och annat för att förbättra arbetsmiljön i hemmet.

– De har försökt göra det så bra som möjligt nu när vi varit hemma. Men det är skönt att ha ett kontor att gå till här i Göteborg när pandemin är över.

Det viktigaste för att Hanna ska trivas på jobbet är att jobba med roliga arbetsuppgifter. På Eurocon tycker hon att hon har roliga och spännande uppdrag. Och hon upplever att det är ett fritt arbete med eget ansvar. När det gäller hållbarhetstänket kopplat till personalen så tycker Hanna att det märks på så sätt att Eurocon är en arbetsgivare som är mån om sin personal.

– Vi får exempelvis väldigt högt friskvårdsbidrag och uppmuntras till fysisk aktivitet.

Många av Eurocons kontor brukar delta i lopp och liknande aktiviteter. På Hannas arbetsplats skulle de ha åkt stafettvasan om inte pandemin satt käppar i hjulet.