PulpEye vinner terräng

Vindparken Mörttjärnberget

PulpEye vinner terräng

PulpEye, en beprövad analysator för massa som finns på åtskilliga pappers- och massabruk i Sverige, introduceras nu även i Nordamerika.

PulpEye är baserat på senaste teknik och utför automatiskt noggranna mätningar med hög frekvens, vilket är nödvändigt för att övervaka och styra viktiga kvalitetsegenskaper i produktionslinjen. Därigenom blir produktionskostnaden lägre och kvaliteten stabilare.

PulpEye byggs upp i moduler allt efter kundernas behov. Analysatorn till Korsnäs kommer att utrustats med den nya DotEye modul, som avslöjar prickar och föroreningar i massan. DotEye är mycket effektiv vid kvalitetsavsyning.

-” En av styrkorna med PulpEye är vi skräddarsyr utrustningen, vilket uppskattas mycket av våra kunder runt om i världen”, säger Öjvind Sundvall.

Mätteknikföretaget Eurocon Analyzer, som funnits sedan 2002, är marknadsledare i Sverige och har nu även startat leverans av produkter till Nordamerika, där man tidigare endast haft service- och underhåll med egen personal.

För mer information:
Öjvind Sundvall, Eurocon Analyzer AB
Telefon: + 46 660 29 56 98. Mobil: + 46 70 618 63 02
Email: ojvind.sundvall@eurocon.se

Fakta om Eurocon Analyzer AB
Eurocon Analyzer AB är ett innovativt mätteknikföretag med fokus på online applikationer och service inom massa och pappersindustrin med hela världen som arbetsfält. Huvudprodukter är PulpEye massaanalysator (www.pulpeye.com) och ScanChip flisanalysator. Vi har kontor i Örnsköldsvik, Sundsvall, Västerås, Ottawa och Vancouver.

Fakta om Eurocon Consulting AB (publ)
EUROCON är en svensk koncern som grundades 1990 med huvudkontor i Örnsköldsvik och verksamhet i Sundsvall, Gävle och Kiruna. Bolaget är noterat på AktieTorget. Eurocon har ca 135 medarbetare och erbjuder konsulttjänster och produkter för olika processer inom massa- och papper-, energi-, kemi-, verkstads- samt gruv- och stålindustrin. Vår specialitet är ny- och ombyggnadsprojekt där vi utför förstudier, förprojekt och genomförandeprojekt. Vår bas finns i Sverige men våra kunder finns över hela världen. Huvudsakliga verksamhetsområden är projektledning, processteknik, processtyrning, elkraft, automation, tryckkärl, HVAC, anläggningskonstruktion, mekanik, datateknik och revisionsbesiktningar. För mer information se www.eurocon.se.