Sundsvall

Sundsvallkontoret

  • Centralt beläget kontor
  • Ca 40 medarbetare

Stenstaden och ”Norrlands huvudstad” Sundsvall har en lång historia bakom sig. Redan så tidigt som 1621 har trakterna kring Sundsvall varit befolkade då Gustav II Adolf grundade staden.  Den unika miljön i stadens centrum med praktfulla stenhus, dekorerade fasader, storstilade trappuppgångar, det stora torget och fontäner är kulturminnesmärkt och uppbyggt sedan en kraftig brand härjat under 1888. Sedan dess är Sundsvall även starkt förknippat med drakar, som en efterföljande effekt av stadsbranden. Drakarna var tänkta att beskydda och ge energi åt Sundsvallcentrums nya arkitektur och idag är de ett säkert vårtecken när de intar stenstaden.

Sundsvallsregionen har ca. 200 000 invånare och är idag norra Sveriges största och bredaste arbetsmarknad med 457 branscher fördelade på 8540 olika företag. Sundsvall var länge synonymt med skogsindustrin men idag har stadens näringsliv en vidare bredd med en bra mix av växande lokala småföretag och stora multinationella företag.

Uttrycket ”Norrlands huvudstad” varumärkesregistrerades hos besöksnäringen under 2007 och kommunen arbetar sedan dess med begreppet som ett heltäckande budskap och position. Utöver etableringarna i det externa handelscentrumet Birsta City och Norrlands största citygalleria mitt i stenstaden som bjuder in till bra shopping finns även många andra trevliga göromål. Varför inte göra ett besök hos Sundsvalls välkända Casino Cosmopol, ta en tur till Södra eller Norra berget för att få en fantastisk utsikt över staden eller njuta av en allsvensk fotbollsmatch?

Välkommen till Sundsvall, staden med flertalet möjligheter – naturskönt belägen, inramad av skog, berg och hav.

Vill du veta mer?

Mats Karlsson