Örnsköldsvik

Ö-vikskontoret

  • Eurocons säte
  • Ca. 90 medarbetare
  • Beläget i industriområde
  • Anrika MoDo's gamla lokaler

Örnsköldsvik har varit stad sedan 1894 men här levde människor redan på järnåldern. Stadens geografiska läge har genom tiden varit gynnsamt för både fiskare, sågverksrörelsen och för bosättningen generellt.

Namnet på staden kommer ifrån Per Abraham Örnsköld som var verksam som landshövding mellan 1762-1769. Örnsköldsvik är en del av världsarvet Höga Kusten och fortfarande strävar den landmassa som trycktes tillbaka under istiden för 20 000 år sedan efter att höja sig ovan havet igen. Ingenstans i världen är den årliga landhöjningen så stor som här.

Idag bor 55 000 personer i kommunen och siktet är inställt på framtid och utveckling – och allt fler väljer att flytta hit. Här finns fördelarna med den mindre kommunens närhet till jobb, skola, natur, kultur och fritidsaktiviteter. Örnsköldsviksborna är ett företagsamt folk. Här finns 2 500 företag, och en exportintensiv industri som bygger på avancerad teknik. Örnsköldsvik står för så mycket som tre procent av Sveriges export.

Staden Örnsköldsvik erbjuder shopping och mötesplatser med hög trivselfaktor. Här finns flera restauranger och mysiga caféer. Den som söker äventyr och en aktiv vistelse har mycket att välja på. Naturen är variationsrik med kust och klippor, inland och skog vilket därmed ger en närhet både till fantastiska badstränder och utflykter till den fina skärgården samt fantastiska längd- och utförsskidmöjligheter under vinterhalvåret. Under den perioden lockas naturligtvis även ett antal invånare till den centralt placerade evenemangsarenan Fjällräven Center för att se MODO Hockeys spel i Allsvenskan.

Andra välbesökta platser är Skuleskogens Nationalpark, de gamla fiskelägrena på Ulvön och Trysunda samt Paradisbadet, ett upplevelsebad med Sveriges längsta vattenrutschbana.Det är ingen slump att allt fler söker sig hit. Och kanske för gott. Välkommen hit.

inspiration.ornskoldsvik.se

Vill du veta mer?

Robert Bylin
SiteBase
Våra produkter

SiteBase

Eurocon Sitebase är en programvara som effektiviserar och kvalitetssäkrar informationshanteringen i och kring en anläggning eller ett projekt. Hur fungerar det? Här kan du läsa mer!

SiteBase