Karlshamn

Karlshamnskontoret

  • Centralt beläget
  • Nära tågstationen
  • Har 5 medarbetare

Karlshamn ligger där hav möter land, historia möter framtid och människor möter varandra. När Karl X Gustav sökte en bas för den svenska örlogsflottan blev det lilla fiskeläget Bodekull vid Mieåns utlopp utvalt, där fanns nämligen en naturlig djuphamn. 1664 fick Bodekull stadsrättigheter och 1666 – till konungens ära – namnet Karlshamn. Med skogsbygden i ryggen blickar Karlshamn ut över den blekingska skärgården och havets horisont. I drygt 350 år har Karlshamn funnits här. Längst ner i den sydöstra delen av Sverige, i Blekinge. Med sitt strategiska läge är det en öppen och välkomnande dörr mot Europa.

Karlshamnsregionen har cirka 31 000 invånare och har ett näringsliv som bygger både på tradition och nyskapande. Här verkar storindustrin, handeln och småföretagen sida vid sida. Nätverken är väl utvecklade och öppna för nya samarbeten och idéer. Goda kommunikationer, företagsbyar, högskola och närheten till Europa borgar för en konkurrenskraftig och expansiv miljö. Även skolor och utbildningar finns på alla nivåer; från förskola upp till högskola och kvalificerade yrkesutbildningar.

Karlshamn har i alla tider betraktats som ett centrum för handel, kultur och nöjesliv. Innerstaden lockar med torgmarknad, charmiga gågator, shopping och ett stort utbud av mysiga caféer, pubar och restauranger samt ett aktivt teater- och musikliv. Bland de stora besöksmålen finns Science Center Kreativum, Eriksberg vilt- och naturpark, Laxens hus i Mörrum och skärgårdspärlan Tjärö. Olika naturupplevelser finns också alldeles runt hörnet, Östersjön i söder med sin vackra skärgård och inlandet med den sydsvenska lövskogen med insprängda sjöar och vattendrag. Möjligheterna till spännande fritidsfiske är goda såväl i havet som i Mörrumsån, Mieån och i insjöar.

Välkommen till Karlshamn, staden med närhet till allt!

Vill du veta mer?

Kjell Jacobsson

Kjell Jacobsson

Project Manager, Process, Energy and Plant Design, Certified Energy Expert, Authorisation for complex buildings, Certified Energy Auditor for large companies, Karlshamn kjell.jacobsson@eurocon.se