Från YrkesAkademin till verkligheten: Arvids LIA-praktik hos Eurocon SiteBase är en win-win för båda parter

Från YrkesAkademin till verkligheten: Arvids LIA-praktik hos Eurocon SiteBase är en win-win för båda parter

Under hösten har Arvid Nordbäck genomfört sin LIA-praktik (Lärande i arbetet) hos oss på Eurocon SiteBase i Sundsvall. Arvid har arbetat med att utveckla ett helt nytt API för bildhantering i ett av våra system och även utvecklat gränssnittet för hur bilderna ska visualiseras i befintlig kod.

Hur kom du i kontakt med Eurocon?
Jag hade börjat söka efter intressanta företag att genomföra min LIA-praktik på när en släkting tipsade Eurocon SiteBase om mig. Företaget hade sedan tidigare bra erfarenheter från LIA-praktikanter och sökte nu efter en lämplig kandidat med min bakgrund. Jag träffade företagets VD Anton Dahlqvist för en intervju och på den vägen är det. För mig var det viktigt att företaget äger sin produkt då jag inte var intresserad av att praktisera som konsult.

Hur länge har du praktiserat hos Eurocon SiteBase?
Det är 10 veckors praktik nu i höst (LIA 1) och ytterligare 14 veckor under våren (LIA 2) som avslutas med 4 veckors examensarbete innan jag är färdig systemutvecklare .NET.

Vilken utbildning går du?
Jag går en yrkeshögskoleutbildning på YrkesAkademin: Systemutvecklare .NET på distans i Umeå. Utbildningen är 2 år och jag är väldigt nöjd! Det märks att utbildningen är framtagen av företag som vet vilka kunskaper som krävs och är förankrad i verkligheten.

Vad har din praktik/arbete gått ut på? Kan du berätta kort vad du jobbat med?
Under min praktik har jag i huvudsak jobbat med två olika projekt. Dels har jag utvecklat ett helt nytt API som kan ta emot och skicka bilder i ett av Eurocon SiteBase system och dels utvecklat gränssnittet för hur bilderna ska visualiseras. Det senare har jag utvecklat i befintlig kod. Båda projekten har varit mycket givande. Under min praktikperiod har jag ingått i Eurocon SiteBase utvecklingsgrupp som består av fyra personer plus mig. Jag trivs i mindre grupper, så det har passat mig perfekt!

Vad har du för tankar inför framtiden?
Det har varit 10 givande och lärorika veckor på Eurocon SiteBase där jag har fått användning av mina kunskaper plus att jag har haft riktigt roligt! Jag ser fram mot att komma tillbaka och fortsätta min LIA-praktik till våren. Som färdigutbildad systemutvecklare hoppas jag hinna jobba några år innan Chat GPT eventuellt tar över.

 

Här kan du läsa mer om Eurocon SiteBase.

 

 


 

Vill du bli en av oss?
Vi söker ständigt erfarna specialister inom teknik men också dig som nyligen avslutat dina studier och ska ta steget in i arbetslivet. Vill du bidra med hållbara lösningar i de enorma investeringar som görs i den gröna omställningen är du välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om våra unika uppdrag, karriärvägar och möjligheter inom Eurocon. Varmt välkommen med din ansökan!

Jobba med oss!