Möt Tomas

Möt Tomas

Berätta om din bakgrund
Jag har studerat programmet kemiteknik med fysik på Chalmers tekniska högskola med fokus på fysik och matte i syfte att utbilda kemitekniker som är mer inriktade mot beräkning och simulering. Mot slutet av utbildningen valde jag till kurser i reglerteknik och gjorde mitt examensarbete på dåvarande Volvo Aero i Trollhättan.

Varför började du på pidab i Göteborg?
Det var nog slumpen! Efter min examen 2008 var jag öppen för olika typer av tjänster både inom fordonsbranschen och processindustrin. Pidab annonserade i Chalmers Cortègeprogram där dom sökte någon med min utbildning och jag sökte direkt. Jag blev erbjuden tjänsten och tackade ja. Det har jag aldrig ångrat trots en tuff start med finanskris, neddragningar och dålig beläggning. Jag har alltid trivts väldigt bra både med företaget och kollegorna. Pidab såldes till Eurocon 2019, vilket inte har påverkat pidab-andan, men har lett till att jag har fått lära känna nya fantastiska kollegor på Eurocon.

Vilken typ av projekt arbetar du i?
Sedan lite mer än 10 år tillbaka är jag konsult på Valmet i Göteborg och bygger träningssimulatorer för operatörer i energi- och massaindustrin. Vi bygger fysikaliskt sammankopplade modeller som kopplas ihop med kopior av styrsystemen för anläggningen. Vi kör även uttestning av styrsystemen med simulator och utbildar operatörerna i hur anläggning ska köras.

Det är ett mycket roligt uppdrag där jag får utveckla modeller, trimma in regulatorer, felsöka i olika styrsystem och stämma av mot driftdata eller erfarenhetsdata från operatörerna. Vi jobbar tillsammans med process, automation, drifttagare och kund, så det är mycket varierat.

Vad är det bästa med pidab?
Vi är ett bra gäng och arbetet är fritt och flexibelt. Eftersom jag sitter med i ledningsgruppen har jag bra insyn i pidab och vet vad som är på gång. Ibland är det några tuffa veckor på resa, men däremellan kan jag lägga upp arbetet lite hur jag vill, något jag uppskattar mycket eftersom jag har två små barn. Funkar det för mig och kunden funkar det för pidab!

 


 

Vill du bli en av oss?
Vår främsta tillgång är våra medarbetare – deras gedigna kunskap om industrins utmaningar och teknikens möjligheter är en ovärderlig kunskap och tillgång för oss och för våra kunder. Alla våra uppdrag är unika. Vi erbjuder ett smörgåsbord av kompetenser och produkter inom flera branscher med en anda där kvalitet, engagemang och gemenskap genomsyrar verksamheten.

Vi på Eurocon söker ständigt erfarna specialister inom teknik men också dig som inte jobbat så länge eller nyligen avslutat dina studier. Varmt välkommen med din ansökan!

Jobba med oss!