Möt Sanna

Möt Sanna

Berätta om din bakgrund
Jag heter Sanna, är 24 år och jobbar som byggledare i Kiruna. Jag har gått industritekniskt gymnasium med inriktning på svetsteknik. Efter gymnasiet började jag arbeta på en mekanisk verkstad där jag först utvecklades i att läsa ritningar och tillverka stålprodukter, och senare med att arbeta som fältmekaniker/svetsmontör. Ingen dag var den andra lik och jag har jobbat i alla tänkbara miljöer både ovan och under jord. Jag har fått se och göra så mycket! Efter en arbetsplatsolycka 2022 slutade jag arbeta inom industribranschen.

Varför började du på Eurocon?
När jag jobbade som fältmekaniker var det ofta Eurocon som konstruerade åt oss och det har alltid varit bra kvalitet och bra återkoppling på det Eurocon har levererat. Har det varit några problem så har dom snabbt varit på plats och löst problemet, det gillar jag!

Efter några månaders jobb i en annan bransch saknade jag industribranschen och alla härliga människor jag har lärt känna under åren.

Jag ville utvecklas inom branschen och valde därför att skicka in en spontanansökan till Eurocon. Jag blev kallad på intervju och på den vägen är det.

Vad är roligast med ditt jobb?
I byggledarrollen driver jag projekt framåt och löser problem som uppstår. Samarbete och samordning är min paradgren och det är viktigt för mig att alla ska komma hem säkert varje dag. Att hålla ekonomi-, funktion- och miljömålen är både viktigt och roligt för att projekten ska bli lönsamma för alla parter. Vissa dagar är mer utmanande än andra, vilket är en fördel för att kunna utvecklas.

Vilken typ av projekt arbetar du i?
Vi är involverade i flera olika projekt åt LKAB. Just nu arbetar jag i projektet LKAB SAK 14,8 miljoner ton vilket i stort innebär att vi både ska öka och förbättra olika produktionsflöden.

Som byggledare samordnar jag jobben mellan entreprenör och beställare. Ser till att alla vet vad de ska göra. Det är roligt att kunna erbjuda en helhet vilket vi kan på Eurocon.

3D-scanning och teknisk administration har vi stor efterfrågan på, så när tiden räcker till hjälper jag gärna mina kollegor med det.

Vad är det bästa med Eurocon?
Det allra bästa är att vi har så himla kul tillsammans. Jag som inte har så bra morgonhumör kan till och med skratta på morgonen 🙂 Bra förmåner och många roliga aktiviteter som stärker oss som team gör också jobbet roligare.

Korta beslutsvägar och snabba svar är en nyckel som gör att vi tillsammans kan leverera och komma i mål med stora som små projekt.

Jag har haft det tufft på tidigare arbetsplatser eftersom jag både är tjej och ung i en mansdominerad arbetsmiljö. På Eurocon bryr sig alla om varandra och här gör ingen skillnad på om man är tjej, kille, ung eller gammal. Alla är hjälpsamma och bidrar, vilket jag som är relativt ny uppskattar. På Eurocon finns det plats för alla!

 

 

 


 

Vill du bli en av oss?
Eurocon är ett expanderande teknikkonsultföretag som erbjuder ingenjörstjänster inom process- och tillverkningsindustri, infrastruktur och informationssystem av alla storlekar och komplexitet. Tjänsterna omfattar hela livscykeln för en investering, från förstudie till genomförandeprojekt och underhåll. Vi erbjuder ett brett och konkurrenskraftigt utbud av kompetenser, tjänster och produkter inom flera branscher med en anda där kvalitet, engagemang och gemenskap genomsyrar verksamheten.

Vi söker ständigt erfarna specialister inom teknik men också dig som nyligen avslutat dina studier och ska ta steget in i arbetslivet. Vill du bidra med hållbara lösningar i de enorma investeringar som görs i den gröna omställningen är du välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om våra unika uppdrag, karriärvägar och möjligheter inom Eurocon. Varmt välkommen med din ansökan!

Jobba med oss!