Möt Richard

Möt Richard

Berätta om din bakgrund
Jag kommer ursprungligen från Sundsvall men flyttade upp till Luleå 2017 för att utbilda mig till civilingenjör på Luleå tekniska universitet. Maskinteknik med inriktning mot konstruktionsteknik blev det slutgiltiga spåret och när det var dags för exjobb blev Eurocon valet. Exjobbet gjordes i samarbete med LKAB där jag försökte hitta en lösning på ett problem de har i malmhamnen här i Luleå.

Varför började du på Eurocon?
I vanlig ordning söker man som student flera examensarbeten för valmöjligheten och det gjorde jag också. En tydlig skillnad mellan Eurocon och de andra företagen som jag sökte till var hur lätt det var och hur snabbt det gick att få kontakt med rätt person. Mitt första mejl skickade jag till Daniel Zakrisson, affärsenhetschef för Kiruna/Luleå kl 10:40. Kl 11:45 samma dag hade jag fått kontakt med min nuvarande chef och dåvarande exjobbshandledare Patrik Kuoppa. Vid slutet av exjobbet kom frågan från Patrik om jag var intresserad att stanna kvar som anställd. Vad svaret blev på den frågan är rätt tydligt.

Vad är roligast med ditt jobb?
Det är riktigt kul när många små, till synes obetydliga delar tar form och blir en stor konstruktion. I nuläget sitter vi många och jobbar inom samma projekt och modellerna växer fram riktigt fort. Jag har även hört att det är en härlig känsla när man ser den färdiga fysiska konstruktionen som man har utvecklat och tidigare endast sett i digital form.

Sen blir jobbet så klart roligare av att ha riktigt bra kollegor och en kaffemaskin som alltid står redo!

Vilken typ av projekt arbetar du i?
Just nu är jag delaktig i två förprojekt som har till uppgift att utöka produktionen på LKAB i Kiruna. Här är jag med vid projektering, konstruktion och framtagande av ritningar för maskiner för materialtransport.

Vad är det bästa med Eurocon?
Flexibilitet skulle jag säga, i arbetsuppgifter, arbetstider och arbetsplats. Det har skett ett par gånger att jag har farit hem till Sundsvall med tåg och har då kunnat utföra en arbetsdag under resans gång. En resa på 7–8 timmar blir plötsligt väldigt mycket kortare när man kan fokusera på någonting produktivt!

 

 


 

Vill du bli en av oss?
Eurocon är ett expanderande teknikkonsultföretag som erbjuder ingenjörstjänster inom process- och tillverkningsindustri, infrastruktur och informationssystem av alla storlekar och komplexitet. Tjänsterna omfattar hela livscykeln för en investering, från förstudie till genomförandeprojekt och underhåll. Vi erbjuder ett brett och konkurrenskraftigt utbud av kompetenser, tjänster och produkter inom flera branscher med en anda där kvalitet, engagemang och gemenskap genomsyrar verksamheten.

Vi söker ständigt erfarna specialister inom teknik men också dig som nyligen avslutat dina studier och ska ta steget in i arbetslivet. Vill du bidra med hållbara lösningar i de enorma investeringar som görs i den gröna omställningen är du välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om våra unika uppdrag, karriärvägar och möjligheter inom Eurocon. Varmt välkommen med din ansökan!

Jobba med oss!