Möt Patrik

Möt Patrik

Berätta om din bakgrund
Efter studierna på Luleå tekniska universitet påbörjade jag min karriär på Eurocons Kirunakontor som konstruktör inom mekanik i gruvnäringen.

Efter 5 år i Kiruna bar det i väg till Sundsvall, jag ville se något annat och Eurocon hade då fått ett större åtagande på SCA Östrand i projektet Helios och det passade mig perfekt.

I Sundsvall prövade jag på pappersindustrin och hann även med en del inom kemikalieindustri också. Saknaden hem till Norrbotten blev för stor och helst tillbaka till Luleå där jag har bott och studerat tidigare, problemet var att Eurocon inte hade något kontor där.

Återigen hittade vi en smidig lösning tillsammans. För att göra en lång historia kort öppnades Eurocons Luleåkontor under mars 2020 med mig som ende anställde, ungefär samtidigt som WHO deklarerade Covid-19 som en pandemi. Trots pandemin och oroligheterna i industrin lyckades vi få snurr och hålla i gång kontoret. Idag är vi åtta medarbetare inom mekanik och automation.

Varför började du på Eurocon?
Jag hade precis gjort färdigt mitt examensarbete på LKAB i Kiruna och var ute och rastade min hund, hunden kissade mot en fastighet och när jag tittade upp såg jag en skylt där det stod Eurocon.

Jag hade då ingen aning om vilka Eurocon var, och hade egentligen inte ens koll på vad det innebär att vara konsult. Av någon anledning googlade jag upp företagsnamnet som stod under den blå-gula loggan och hittade telefonnumret till Tord Kostet som då var kontorschef. Några dagar senare var jag anställd, det är nu tolv år sedan.

Vad är roligast med ditt jobb?
Tråkigt svar men det är variationen på mina arbetsuppgifter. Det är nog därför jag trivs i konsultrollen, man får jobba brett och hinner oftast inte bli uttråkad eller less på arbetsuppgifterna. Och att ständigt stöta på nya kunder, nya typer av problem och uppgifter vilket är både utmanande och lärorikt.

Sen är det otroligt roligt och tillfredsställande att se något man har projekterat under lång tid byggas upp och tas i drift. En extra bonus är det när kunder återvänder, när de ringer och frågar om man är intresserad av att delta i fler projekt.

Vilken typ av projekt arbetar du i?
För tillfället arbetar jag i olika projekt inom gruvnäringen, det är ett otroligt spann på omfattningen på dessa. Allt från mindre förbättringar på befintlig anläggning till att vara med i arbetet med en hel industripark i mångmiljardklassen.

Konstruktionsarbetet har blivit lite åsidosatt under de senaste åren då jag har tagit på mig rollen som projekteringsledare i stället, och det är ett val jag känner mig nöjd med.

Vad är det bästa med Eurocon?
Uttjatat uttryck, men frihet under ansvar. Ett bra exempel är när jag ville flytta norrut från Sundsvall och Luleåkontoret öppnades. Jag fick vara delaktig i hela processen och har fått påverka, men så har jag också tagit ansvar för kontoret och besluten.

Generellt har jag under alla år haft det väldigt fritt och har kunnat styra vilken typ av uppdrag och roller jag har hoppat på.

Eurocon är ett företag med kontor över hela landet; på vilket sätt har det varit till nytta för dig?
Vi försöker dela med oss av jobb mellan kontoren, har inte vi en specifik kompetens tillgänglig här, eller är fullbelagda så hör vi oss för på de andra kontoren.

 


 

Vill du bli en av oss?
Vår främsta tillgång är våra medarbetare – deras gedigna kunskap om industrins utmaningar och teknikens möjligheter är en ovärderlig kunskap och tillgång för oss och för våra kunder. Alla våra uppdrag är unika. Vi erbjuder ett smörgåsbord av kompetenser och produkter inom flera branscher med en anda där kvalitet, engagemang och gemenskap genomsyrar verksamheten.

Vi på Eurocon söker ständigt erfarna specialister inom teknik men också dig som inte jobbat så länge eller nyligen avslutat dina studier. Varmt välkommen med din ansökan!

Jobba med oss!