Möt Patrik

Möt Patrik

Berätta om din bakgrund
Jag är uppvuxen i Sundsvall och alltid haft ett stort intresse för teknik. I gymnasiet studerade jag naturvetenskap på Skvaderns friskola och efter studierna började jag sommarjobba som elmontör på Elteam i Sundsvall. Ett sommarjobb som visade sig vara i flera år. Efter ett par år bestämde jag mig för att ta upp studierna igen och flyttade till Malmö för att studera vid LTH i Lund. Där studerade jag bland annat digitalteknik, programmering och en hel del matematik under två år. Efter utbildningen flyttade jag hem och fortsatte jobba på Elteam.

Varför började du på Eurocon?
Jag fick tips om att Eurocon sökte yngre personer som inte nödvändigtvis behövde en renodlad ingenjörsutbildning. Valet att söka till Eurocon blev enkel eftersom jag hade hört mycket bra om företaget och träffat flera som jobbar på Eurocon genom mitt jobb som elmontör.

Vad är roligast med ditt jobb? 
Jag har en väldigt fri roll som el- och instrumentkonstruktör. Att få vara med under hela vägen, från idé till genomförande är väldigt spännande. Jag gillar även utmaningen att lösa problem och få saker att fungera så som det är tänkt.

Vilken typ av projekt arbetar du i?
Under alla mina år på Eurocon så har jag uteslutande jobbat mot kemi-industrin. Ett projekt kan vara att bygga om en hel fabriksdel för att passa en ny produkt men det kan även handla om att bygga en säkrare anläggning eller klimatomställningar.

När arbetade du på Eurocon första gången? 
Oktober 2012 blev min första månad på Eurocon. Jag trivdes väldigt bra men 2021 fick jag ett erbjudande från ett tillverkande företag där jag jobbade med liknande arbetsuppgifter fastän inom en annan bransch. Det kändes rätt i tiden att testa något nytt. I slutändan saknade jag struktur och ordning som ett etablerat företag som Eurocon har.

Vad fick dig att komma tillbaka?
Jag saknade industrin och att få vara en del av både små och stora projekt. Jobbet på Eurocon är väldigt varierande och jag ställs för nya utmaningar hela tiden, så valet att höra av mig till Eurocon igen var enkelt!

Vad är det bästa med Eurocon?
Frihet under ansvar, vilket jag redan på gymnasiet fastnade för. Att bestämma och planera mitt arbete passar mig. Jag kan vara med och styra var, när och hur jag ska arbeta. Jag kan även påverka min personliga utveckling med kurser och det jag vill lära mig mer om. Och alla fantastiska kollegor såklart! Det finns så mycket kompetens och erfarenhet på Eurocon, jag behöver aldrig leta länge om jag behöver hjälp med något.

 

 


 

Vill du bli en av oss?
Eurocon är ett expanderande teknikkonsultföretag som erbjuder ingenjörstjänster inom process- och tillverkningsindustri, infrastruktur och informationssystem av alla storlekar och komplexitet. Tjänsterna omfattar hela livscykeln för en investering, från förstudie till genomförandeprojekt och underhåll. Vi erbjuder ett brett och konkurrenskraftigt utbud av kompetenser, tjänster och produkter inom flera branscher med en anda där kvalitet, engagemang och gemenskap genomsyrar verksamheten.

Vi söker ständigt erfarna specialister inom teknik men också dig som nyligen avslutat dina studier och ska ta steget in i arbetslivet. Vill du bidra med hållbara lösningar i de enorma investeringar som görs i den gröna omställningen är du välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om våra unika uppdrag, karriärvägar och möjligheter inom Eurocon. Varmt välkommen med din ansökan!

Jobba med oss!