Möt Patrik

Möt Patrik

Berätta om din bakgrund
Här är ännu en Eurocon-Patrik här som är uppvuxen ett par minuter söder om Sveriges petrokemiska centrum i Stenungsund där industrin alltid har varit närvarande genom skola, studiebesök, praktik och sommarjobb.

Som ung fördrev jag tiden med Lego, Mekano och lådbilsbyggen. Intresset att skapa, forma och bygga har alltid funnits där. Jag blev så småningom gymnasieingenjör med VVS-inriktning och klev ut i arbetslivet 1991.

Efter lite olika VVS-uppdrag började jag på ÅF-PPA som rörkonstruktör vilket utvecklades till projektingenjör och senare delprojektledare för Kværner Pulping AB (fd Götaverken Energiteknik) i Göteborg. Där arbetade jag med uppgradering av sodapannor och kringutrustning, främst längs Norrlandskusten men även i södra Sverige, Norden och mycket längre hemifrån.

Varför började du på Eurocon?
Hösten 2021 fick jag möjligheten att vara en del av uppstarten av Eurocons dotterbolag Eurocon Sydväst i Göteborg. Efter att ha arbetat på ett av de större konsultbolagen de senaste 11 åren uppskattar jag kortare beslutsvägar och ett större fokus på industri och projekt vilket jag verkligen brinner för.

Vad är roligast med ditt jobb?
Jag är en rätt så rastlös person, så att med jämna mellanrum få möjlighet att träffa nya kunder och medarbetare är inspirerande och gör att arbetet sällan blir slentrian. Lite klyschigt kanske, men så är det!

Utöver att dagligen träffa mina goa och erfarna kollegor är det roligt att vara projekteringsledare för rör/mek- och anläggning i både stora och medelstora projekt.

Att fortsatt vara delaktig som fältingenjör på site under uppförande och vid uppstart är enligt mig grädde på moset. En annan givande utmaning genom åren är att få lära upp nyanställda i projekt. Det kan kosta en hel del energi, men ger oftast mycket mer tillbaka.

Vilken typ av projekt arbetar du i?
I princip uteslutande processindustriprojekt med allt från projektledning, inköp till framtagande av konstruktionshandlingar. De sista åren har det varit flera gröna projekt inom raffinaderi och oljehamnsuppdrag.

Just nu arbetar jag som fältingenjör på St1:s raffinaderi i Göteborg för deras nya greenfield projekt ”PTU”, en pre-treatment unit, det vill säga en förbehandlingsanläggning för filtrering av biologiska avfall/fetter som blir bränsle. Vi är ca 70 olika ingenjörer som är inblandade med mechanical completion och commissioning före uppstart. Spännande!

Vad är det bästa med Eurocon?
Eurocon är för mig det lilla, men ändå stora svenska industrikonsultbolaget med korta beslutsvägar och minimalt med byråkratisk och onödig administration. Trots närmare 30 år i branschen dyker det fortfarande upp frågor jag inte har svar på. Då är det skönt med kompetenta kollegor som alltid ger snabb feedback, det känns tryggt!

 

 


 

Vill du bli en av oss?
Vår främsta tillgång är våra medarbetare – deras gedigna kunskap om industrins utmaningar och teknikens möjligheter är en ovärderlig kunskap och tillgång för oss och för våra kunder. Alla våra uppdrag är unika. Vi erbjuder ett smörgåsbord av kompetenser och produkter inom flera branscher med en anda där kvalitet, engagemang och gemenskap genomsyrar verksamheten.

Vi på Eurocon söker ständigt erfarna specialister inom teknik men också dig som inte jobbat så länge eller nyligen avslutat dina studier. Varmt välkommen med din ansökan!

Jobba med oss!