Möt Oskar

Möt Oskar

Berätta om din bakgrund
Jag är en sport- och datornörd född -91 som är uppväxt i Sundsvall och sedan flyttade till Umeå för att plugga till maskiningenjör. Efter avslutade studier började jag min ingenjörskarriär som konsult inom rörkonstruktion på Eurocon i Sundsvall. Efter två års anställning ville jag testa vingarna och bytte till ett annat konsultföretag, där jag blev kvar i fyra år innan flytten tillbaka till Eurocon. För ganska exakt två år sedan hoppade jag in i det projekt jag är med och montageleder för fullt.

Varför började du på Eurocon?
Det var ett enkelt val. Som nyutexaminerad maskiningenjör blev jag erbjuden ett intressant första uppdrag på SCA Östrands projekt Helios av en mycket välkomnande avdelningschef på Eurocon i Sundsvall. Det kändes rätt helt enkelt!

Vad är roligast med ditt jobb?
Det bästa med att vara konsult är att få träffa och samarbeta med olika människor. Jag har tidigt skapat mig ett stort och värdefullt kontaktnät som jag med nöje underhåller och utökar efter väl utförda arbeten som i sin tur oftast resulterar i nya intressanta uppdrag och möjligheter.

I min nuvarande roll som montageledare och samordningsansvarig är jag med och planerar och koordinerar den dagliga verksamheten i det projekt som jag för tillfället arbetar med. Möten och interaktioner med skarpa problemlösare från alla discipliner gör att projektet bara flyter på. Just nu utför jag de roligaste arbetsuppgifterna jag har fått göra hittills i min karriär då jag insett att jag föredrar mindre konstruktion och mer kontakt med både kunder och medarbetare och få alla individer att arbeta åt samma håll. För mig resulterar det i att dagarna springer förbi väldigt snabbt och att jag längtar tillbaka till jobbet så fort jag lämnat för dagen.

Att Eurocon gav mig chansen att hoppa in i den här rollen och på så sätt få möjligheten och förtroendet att visa hur mycket jag kan växa med utökat ansvar är jag evigt tacksam för. Det är ett perfekt steg för min personliga utveckling och det är ytterligare ett bevis på att Eurocon är företaget som vågar satsa på sina anställda.

Vilken typ av projekt arbetar du i?
Just nu arbetar jag på pappersbruket i Obbola utanför Umeå där SCA nu har byggt världens största kraftlinermaskin (PM2). Expansionsprojektet sträcker sig från hösten 2019 och fram till 2024 då vi på nya returfiberlinje 3 (RF3) ska vara färdiga.

När arbetade du på Eurocon första gången?
Jag var anställd som konsult på SCA Östrands Projekt Helios från hösten 2015 till sommaren 2017.

Vad fick dig att komma tillbaka?
Då jag trivdes väldigt bra på Eurocon under min första anställning så kändes valet lätt när jag kom i kontakt med Johan Westman på Eurocon. Jag hade lärt känna honom från Heliosprojektet där jag blev väldigt imponerad av den struktur och projektledarstil han hade. Johan berättade om det pågående returfiberprojektet på SCA Obbola som han önskade att jag skulle vara med och göra klart tillsammans med honom. Erbjudandet och möjligheten i kombination med att min sambo hade fått jobb i Umeå gjorde detta till en självklar flytt tillbaka till Umeå och Eurocon.

Vad är det bästa med Eurocon?
Spetskompetensen! Och mina härliga kollegor från alla kontor så klart. Eurocon har projektledare och ledande konstruktörer på flera fabriker runt om i Sverige. Skickligheten och erfarenheten från dessa kollegor kombineras med yngre oerfarna men hungriga individer som vill visa framfötterna och lära sig. Eurocon visar uppskattning och hjälper sina anställda att utvecklas, är man på tå och beredd att hoppa på de chanser som dyker upp så måste Eurocon vara det ultimata företaget för både karriärmässig och personlig utveckling. Min uppfattning är att det bara är du själv som sätter gränserna för hur långt du kan nå här hos oss. Eurocon gör allt för att stötta dig att nå dina uppsatta mål!

 

 


 

Vill du bli en av oss?
Vår främsta tillgång är våra medarbetare – deras gedigna kunskap om industrins utmaningar och teknikens möjligheter är en ovärderlig kunskap och tillgång för oss och för våra kunder. Alla våra uppdrag är unika. Vi erbjuder ett smörgåsbord av kompetenser och produkter inom flera branscher med en anda där kvalitet, engagemang och gemenskap genomsyrar verksamheten.

Vi på Eurocon söker ständigt erfarna specialister inom teknik men också dig som inte jobbat så länge eller nyligen avslutat dina studier. Varmt välkommen med din ansökan!

Jobba med oss!