Möt Henrik

Möt Henrik

Berätta om din bakgrund
Oskarshamnare som flyttade upp till Stockholm för åtta år sedan. Har bakgrund från tekniskt gymnasium med inriktning mot design. Jag valde att utbilda mig vidare inom design och flyttade till Värnamo för en 3D-teknikerutbildning på JTH med inriktning på cad- och designerprogram, material- och hållfasthetslära inom industrielkonstruktion. Efter utbildningen flyttade jag till Stockholm där jag bland annat jobbade med dokumentation och ritningsunderlag för belysning i trafiken för Trafikverket. Det var där mitt intresse för el väcktes och fick mig att söka till Nackademins tvååriga utbildning Elingenjör inom konstruktion.

Varför började du på Eurocon?
Nackademin hade två LIA-perioder, så jag sökte till Eurocons Stockholmskontor som erbjöd mig plats under min utbildning. Första LIA-perioden kändes kanon och väldigt intressant så jag valde att fortsätta min andra LIA-period på Eurocon och även göra mitt examensarbete under samma period. Efter examensarbetet och avslutad utbildning i maj blev jag erbjuden anställning. Att tacka ja var lätt eftersom jag trivs bra och vet att jag får chansen att lära mig nytt och utvecklas här på Eurocon.

Vad är roligast med ditt jobb?
Jag lär mig mycket och blir utmanad inom flera olika områden vilket är kul, speciellt inom el. Kollegorna har olika kompetenser och jobbar mot olika branscher vilket berikar eftersom jag deltar i olika projekt och på så sätt får ta del av deras olika kompetenser. Jag trivs med att arbetsuppgifterna är så varierande och även mixen med att jobba inne på kontoret och vara ute hos kund.

Vilken typ av projekt arbetar du i?
Eftersom min kompetens är relativt bred är det möjligt att hoppa in i olika typer av projekt och jag trivs just med bredden. Jag har jobbat med allt från pappersbruk och sprinklersystem till nuvarande projekt för vindkraftsparker.

Vad är det bästa med Eurocon?
Friheten! Eget ansvar och att jag kan bestämma själv hur jag lägger upp mitt arbete, det mår jag bra av! Jag trivs bra på kontoret och den gemenskap vi har här. Mina kollegor är generösa med sin kunskap vilket gör att man vågar fråga om man behöver hjälp, det uppskattar jag verkligen!

 

 


 

Vill du bli en av oss?
Eurocon är ett expanderande teknikkonsultföretag som erbjuder ingenjörstjänster inom process- och tillverkningsindustri, infrastruktur och informationssystem av alla storlekar och komplexitet. Tjänsterna omfattar hela livscykeln för en investering, från förstudie till genomförandeprojekt och underhåll. Vi erbjuder ett brett och konkurrenskraftigt utbud av kompetenser, tjänster och produkter inom flera branscher med en anda där kvalitet, engagemang och gemenskap genomsyrar verksamheten.

Vi söker ständigt erfarna specialister inom teknik men också dig som nyligen avslutat dina studier och ska ta steget in i arbetslivet. Vill du bidra med hållbara lösningar i de enorma investeringar som görs i den gröna omställningen är du välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om våra unika uppdrag, karriärvägar och möjligheter inom Eurocon. Varmt välkommen med din ansökan!

Jobba med oss!