Senior el- & automationsingenjör

Senior el- & automationsingenjör

Vad kan vi erbjuda dig?
Som ”Euroconare” blir du en del av ett genuint och härligt gäng med framåtanda och en känsla för kvalitet i arbetet. Du kommer att arbeta i en platt organisation präglad av korta beslutsvägar och goda utvecklingsmöjligheter. Du arbetar nära och i samråd med både kollegor lokalt på kontoret och andra kontor men även med uppdragsgivare och närmaste chef. Allt med mycket frihet under eget ansvar.

Vi månar om våra anställda och hos oss finns det goda möjligheter att kombinera en stimulerande karriär med familj- och fritidsliv. Vi erbjuder ett väl tilltaget friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid, möjlighet att arbeta hemifrån vid behov, tjänstepensionsrådgivning, massagebehandling, förstärkt föräldrapenning, maximala sjukersättningsnivåer, sjukvårdsförsäkring och möjlighet att teckna andra förmånliga försäkringar.

Arbetsbeskrivning
Som senior el- och automationsingenjör inom Eurocon har du en variationsrik vardag framför dig. Dina arbetsuppgifter kommer dels att bestå av projektering, konstruktion och idrifttagning av moderna systemplattformar inom automation och industriell IT, dels arbetsleda andra mer juniora kollegor.
Du kommer att arbeta med DCS/PLC-system, 800xA, PCS7 samt moderna gränssnitt mot processers fältutrustning och mot underhålls- och informationssystem. Du kommer bland annat att arbeta med ställverkslösningar, motorstyrningar, instrumentering, beräkningar, montageövervakning, utcheckning och idrifttagning.

I din roll ingår även projektledning och kundrelationer, varav den sistnämna är något som du fortsätter att utveckla med både nya och befintliga kunder.

Du kommer att utgå från Kirunakontoret som består av cirka 25 härliga och kompetenta Euroconare. De sitter i centralt belägna lokaler med delvis egna kontorsrum samt gemensamt fikarum. Lokalen inrymmer även en bastu som kan värmas upp efter arbetsdagens slut. Atmosfären är engagerande och driven, här är en perfekt plats att utvecklas på och samtidigt vara med och driva utveckling! 

Vem är du?
Vi söker dig som har en högskole- eller universitetsutbildning i botten. Efter avslutade studier har du sedan hunnit arbeta minst fem år som teknisk konsult inom el- & automation eller något liknande. Kunskap och erfarenhet av konstruktion, del-/projektledning samt montage- och utcheckningsledning är ett krav. Har du tidigare arbetat med systeminstallationer, uppgraderingar, driftsättningar och underhåll så är det meriterande. Vi ser gärna att du har hunnit arbeta upp ett brett kontaktnätverk och goda relationer lokalt som kan vara värdefulla i din roll framgent. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Eurocons gemensamma värderingar bygger på att vara inkluderande, öppna och ärliga. Vi tror på frihet under ansvar och vår organisation bygger på korta beslutsvägar. För att du ska trivas på bästa sätt hos oss bör du tycka om att arbeta självständigt, vara van att arbeta mot uppsatta mål och ta eget ansvar. För tjänsten läggs mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. Kan du påvisa ett tekniskt intresse, en vilja att lära, en nyfikenhet för yrket och initiativförmåga så tror vi att du skulle trivas i ett stimulerande och utvecklande arbete hos oss. I och med den breda kontaktbasen som konsultrollen innebär bör du ha en förmåga att samarbeta och ha ett kommunikativt förhållningssätt till både arbetskollegor, leverantörer och kunder.  

Urval sker löpande.
Vi har gjort våra val av annonskanaler och undanber oss därmed övriga erbjudanden. 

 

AnställningsformTillsvidareanställning
Anställningens omfattningHeltid
TillträdeEnligt överenskommelse
LöneformMånadslön
Antal lediga befattningar1
Sysselsättningsgrad100%
OrtKiruna
LänNorrbottens län
LandSverige
Referensnummer2020/16
Publicerat2020-10-08
Sista ansökningsdag 2021-04-30
KontaktEmelie Parkman, HRBP, 0660-29 56 05, emelie.parkman@eurocon.se
Thomas Magnusson, sektionschef, 076-773 89 22, thomas.magnusson@eurocon.se
Sök jobbet