Projektingenjör, mek- & rörkonstruktion

Projektingenjör, mek- & rörkonstruktion

Känner du igen dig i rollen som erfaren mek- och rörkonstruktör med erfarenhet av processindustrin eller energiområdet?

Eurocon har under senaste tiden en stadig uppgång med många intressanta uppdrag inom rörkonstruktion och energiområdet och kan nu erbjuda dig att vara med i många spännande projekt och att utveckla framtidens hållbara processindustri och energiteknik!  

Du kommer att utgå från det havsnära Karlshamnskontoret på Östra Piren som har skönt arbetsklimat och kamratlig stämning. Lokalerna är moderna, trivsamma med inbjudande gemensamma utrymmen.

Som ”Euroconare” blir du en del av ett genuint, familjärt och härligt gäng med framåtanda och en känsla för kvalitet i arbetet. Du kommer att arbeta i en platt organisation präglad av korta beslutsvägar och goda utvecklingsmöjligheter. Du arbetar nära och i samråd med både kollegor lokalt på Karlshamnskontoret samt våra andra kontor men givetvis med våra uppdragsgivare och närmaste chef. Allt med mycket frihet under eget ansvar.

Vad består arbetet av?
Som projektingenjör vid Karlshamnskontoret kommer du att arbeta med mek- och rörkonstruktion, med 3D-modellering av rörsystem med marknadens ledande konstruktionsprogram samt 3D-skanning av anläggningar. Ja, du känner säkert igen dig i vilka arbetsuppgifterna är. Vi förmodar att du har jobbat med rörkonstruktion tidigare och det är även en stor fördel om du har jobbat på rörentreprenadföretag eller har liknade erfarenhet.  Uppdragen består främst av ny- och ombyggnadsprojekt inom processindustrin eller inom energieffektivisering.

I din roll som projektingenjör inom mek och rör kommer du att driva arbetet i nära samarbete med kundens representanter. Du är en problemlösare som kommer att arbeta med konstruktion, beräkningar, planering och samt ibland även montageledning av uppdragen. Du kan även arbeta med maskinlayoutarbete, smiden och rörstöd, rörberäkningar samt konstruktion av flödesscheman.  Projekten innebär framför allt anläggningsdesign men kan omfatta även en del mekanisk konstruktion. Kunduppdragen återfinns främst inom branscherna skog och energi, men även livsmedelsindustri, kemi och verkstad.

Vem är du?
För tjänsten läggs mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. Kan du påvisa ett tekniskt intresse, en vilja att lära, en nyfikenhet för yrket och initiativförmåga så tror vi att du skulle trivas i ett stimulerande och utvecklande arbete hos oss. I och med den breda kontaktbasen som konsultrollen innebär bör du ha en förmåga att samarbeta och ha ett kommunikativt förhållningssätt till både arbetskollegor, leverantörer och kunder.

Du behöver ha en relevant teknisk högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du är van att ta i och hålla sociala kontakter med dina kunder som projekt- eller uppdragsledare. Du har förmodligen flera års erfarenhet av att arbeta med mekanik- och rörkonstruktion inom industrin eller liknande. Du har kunskaper i ett eller flera vanligt förekommande CAD- och 3D CAD-verktyg Du bör också ha tidigare att arbetat efter Tryckkärlsdirektivet (PED), samt nationella anpassningar. Vara van att arbeta industristandard, tex SSG-standard. Meriterande är om du tidigare arbetat med PDMS eller Cadmatic. Du har goda språkkunskaper i svenska och engelska både i tal som skrift.

Vad kan vi mer erbjuda dig?
Vi månar om våra anställda och hos oss finns det goda möjligheter att kombinera en stimulerande karriär med familj- och fritidsliv. Vi erbjuder ett väl tilltaget friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid, möjlighet att arbeta hemifrån vid behov, tjänstepensionsrådgivning, massagebehandling, förstärkt föräldrapenning, maximala sjukersättningsnivåer, sjukvårdsförsäkring och möjlighet att teckna andra förmånliga försäkringar.

Välkommen in med din ansökan, urval sker löpande.
Vi har gjort vårt urval av annonseringskanaler och avböjer därmed ytterligare erbjudanden. 

AnställningsformTillsvidareanställning
Anställningens omfattningHeltid
TillträdeEnligt överenskommelse
LöneformMånadslön
Antal lediga befattningar1
Sysselsättningsgrad100%
OrtKarlshamn
LänBlekinge län
LandSverige
Referensnummer2020/20
Publicerat2020-12-16
Sista ansökningsdag 2021-01-25
KontaktEmelie Parkman, HRBP, 0660-29 56 05, emelie.parkman@eurocon.se
Kjell Jacobsson, Kontorschef, 0454-30 34 33, kjell.jacobsson@eurocon.se
Sök jobbet