Projektingenjör inom el och automation (junior/senior)

Projektingenjör inom el och automation (junior/senior)

Hållbara helhetslösningar som skapar långsiktig nytta
Vår främsta tillgång är våra medarbetare – deras gedigna kunskap om industrins utmaningar och teknikens möjligheter är en ovärderlig kunskap och tillgång för oss och för våra kunder. Alla våra uppdrag är unika. Vi erbjuder ett brett och konkurrenskraftigt utbud av kompetenser, tjänster och produkter inom flera branscher med en anda där kvalitet, engagemang och gemenskap genomsyrar verksamheten.

Eurocon i Sundsvall och Härnösand expanderar och behovet av konstruktörer och projektingenjörer växer! Vi söker nu dig som vill bygga din fortsatta karriär tillsammans med Eurocon, både dig som erfaren specialist inom teknik men också dig som inte jobbat så länge eller precis tagit examen.

Rekryteringsprocessen kommer ske i samarbete med Rutinera. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Din nästa utmaning
Som projektingenjör inom el och automation arbetar du med projektgenomförande fram till idrifttagning av färdig anläggning. Du kommer att arbete med moderna gränssnitt mellan processens utrustning och DCS/PLC-system samt konstruktion av ställverkslösningar, motorstyrningar och fältinstrumentering. Dina arbetsuppgifter kommer vara detaljprojektering samt beräkningar, inköp och projektplanering. På sikt ser vi gärna att du tar en ledande roll och handleder yngre kollegor i uppdragen. Som arbetsgivare erbjuder vi dig kompetensutveckling i CAD-programvaror och projektverktyg samt i din personliga utveckling och ditt ledarskap.

Våra uppdragsgivare finns främst inom branscherna massa-/papper, energi, kemi och verkstad.

I dina arbetsuppgifter ingår:

 • Delaktighet i hela projektprocessen, från förprojekt till idrifttagning av färdig anläggning
 • Att utföra detaljkonstruktion inom el och/-eller instrument
 • Framtagning av layouter och tekniska systemlösningar
 • Framtagning av systemlayouter och automationslösningar
 • Att bistå med tekniskt stöd och montageassistans under hela projektet
 • Att vid behov utföra beräkningar och dimensioneringar

Vem är du?
Vi söker dig med relevant teknisk utbildning från universitet, högskola, yrkeshögskola eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom elkraft, elektroteknik, automation eller liknande.

Vi arbetar med löpande urval och ber dig skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Eftersom omfattningen i våra uppdrag varierar kan du vara alltifrån nyutexaminerad till senior. Några års erfarenhet inom industri- och energisektorn är meriterande. Som person är du driven, noggrann och engagerad samt van att arbeta självständigt. Du har en bred och övergripande förståelse för teknik och är van att jobba mot uppsatta mål. Du ser dig själv som en teamspelare med god social kompetens.

Vi ser gärna att du:

 • Har god datorvana och grundläggande kunskaper i MS Office-paketet
 • Har kunskaper i vanligt förekommande CAD-verktyg (meriterande, men inget krav)
 • Har erfarenhet av detaljprojektering i databas och/-eller DCS/PLC-system (meriterande, men inget krav)
 • Kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift
 • Har tekniskt intresse, en vilja att lära, är nyfikenhet på yrket och initiativförmåga

För oss är det viktigt att ditt beteende samspelar med Eurocons kärnvärden: kvalitet, engagemang och gemenskap.

Vad erbjuder vi dig?
Vi erbjuder en arbetsplats med platt organisation, korta beslutsvägar och goda utvecklingsmöjligheter. Du blir en del av ett härligt och engagerat team med stor frihet och eget ansvar som arbetar tillsammans för att skapa en enklare vardag för våra kunder. Hos oss finns det goda möjligheter att kombinera karriär med familj- och fritidsliv. Eurocon beskrivs ofta som ett familjärt företag och vi lägger stor vikt vid att skapa kreativa och välkomnande arbetsplatser där människor trivs.

Vi bryr oss om våra medarbetare och erbjuder därför ett väl tilltaget friskvårdsbidrag, rådgivning av tjänstepension, månadsvis massage, förstärkt föräldrapenning, maximala nivåer av sjukersättning, sjukvårdsförsäkring och möjlighet att teckna andra förmånliga försäkringar.

Om Eurocon
Eurocon är ett expanderande teknikkonsultföretag som erbjuder spetskompetens i form av kvalificerade tjänster och system för genomförande av industriprojekt av alla storlekar och komplexitet. Med vårt höga tekniska kunnande, långa erfarenhet och aktiva deltagande i olika utvecklingsmiljöer, skapar vi tillsammans med våra samarbetspartners en unik plattform varifrån vi kan leverera säkra, hållbara och lönsamma tekniska lösningar för framtidens samhälle.

Eurocon med dotterbolagen KLT, Pidab, SiteBase och Eurocon Sydväst sysselsätter cirka 285 medarbetare och är en del av Rejlers Sverige AB. Eurocon finns på över tio orter från Kiruna i norr till Karlshamn i söder. Läs mer på eurocon.se

AnställningsformTillsvidareanställning
Anställningens omfattningHeltid
TillträdeSnarast
LöneformMånadslön
Antal lediga befattningar1
Sysselsättningsgrad100%
OrtSundsvall
LänVästernorrlands län
LandSverige
Referensnummer2023/4
Publicerat2023-04-27
Sista ansökningsdag 2023-10-16
KontaktMats Karlsson, Affärsenhetschef, 070-326043
Sök jobbet