Konstruktörer inom El och Instrument

Konstruktörer inom El och Instrument

Inledning
Eurocon i Sundsvall expanderar och behovet av konstruktörer och projektingenjörer växer! Vill du arbeta i intressanta uppdrag och vara delaktig i utvecklingen av framtidens processindustri? Vi söker nu dig som vill bygga din fortsatta karriär tillsammans med Eurocon, både dig som erfaren specialist inom teknik men också dig som inte jobbat så länge eller precis tagit examen. Varmt välkommen in med den ansökan redan idag!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker för Eurocons räkning konstruktörer. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att du anställs direkt hos Eurocon.

Rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Eurocons önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se.

Eurocons främsta tillgång är deras medarbetare: en gedigen kunskap om industrins utmaningar och teknikens möjligheter är en ovärderlig kunskap och tillgång. Hos Eurocon blir du en del av ett genuint och härligt gäng med framåtanda och en känsla för kvalitet. Du arbetar i team både med kollegor och våra uppdragsgivare. Allt med mycket frihet under eget ansvar. Du kommer till en platt organisation som präglas av korta beslutsvägar och goda utvecklingsmöjligheter, med ett smörgåsbord av kompetenser och tjänster inom flera branscher där en anda av kvalitet, engagemang och gemenskap genomsyrar hela verksamheten

I Sundsvall arbetar Eurocon idag med flera stora industriprojekt, bl.a. i SCAs investeringar i en ny CTMP-fabrik vid Ortviken och i Obbolas expansion i en ny kraftlinermaskin för att möta den växande efterfrågan på förnybara förpackningar.

Du erbjuds
Eurocon erbjuder en arbetsplats med platt organisation, korta beslutsvägar och goda utvecklingsmöjligheter. Du blir en del av ett härligt och engagerat team med stor frihet och eget ansvar som arbetar tillsammans för att skapa en enklare vardag för deras kunder. Hos Eurocon finns det goda möjligheter att kombinera karriär med familj- och fritidsliv. Eurocon beskrivs ofta som ett familjärt företag och de lägger stor vikt vid att skapa kreativa och välkomnande arbetsplatser där människor trivs.
Eurocon bryr sig om sina medarbetare och erbjuder därför ett väl tilltaget friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid, rådgivning av tjänstepension, månadsvis massage, förstärkt föräldrapenning, maximala nivåer av sjukersättning, sjukvårdsförsäkring och möjlighet att teckna andra förmånliga försäkringar.

Arbetsuppgifter

Som konstruktör och projektingenjör inom el- och instrument arbetar du med förprojekt till projektgenomförande och idrifttagning fram till färdig anläggning. DCS/PLC-system samt moderna gränssnitt med processens utrustning och system blir också en del av dina arbetsuppgifter. Du kommer även att arbeta med ställverkslösningar, motorstyrningar och fältinstrumentering. Till en början kommer du att arbeta med detaljprojektering i våra kundprojekt, men även med beräkningar, inköp och projektplanering. På sikt ser vi gärna att du tar en mer ledande roll och handleder yngre kollegor i uppdragen. Våra uppdragsgivare finns främst inom branscherna massa/papper, energi, kemi och verkstad.

I dina arbetsuppgifter ingår:
• Delaktighet i hela projektprocessen, från förprojekt till driftsättning av uppförd anläggning
• Framtagning av layouter och tekniska systemlösningar
• Att utföra detaljkonstruktion inom el och/-eller instrument
• Att bistå med tekniskt stöd och montageassistans under hela projektet
• Att vid behov utföra beräkningar och dimensioneringar

Vi söker dig som
Vi söker dig med relevant teknisk utbildning från universitet, högskola, yrkeshögskola eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom elkraft, elektroteknik, automation eller liknande. Eftersom omfattningen och komplexiteten i våra uppdrag varierar kan du vara alltifrån nyutexaminerad till senior. Några års erfarenhet som konstruktör inom industrisektorn är meriterande.Som person är du driven, noggrann och engagerad samt van att arbeta självständigt. Du har en bred och övergripande förståelse för teknik och är van att jobba mot uppsatta mål. Du ser dig själv som en teamspelare med god social kompetens.

Vi ser även att du:

• Har kunskaper i ett eller flera CAD-verktyg
• Har god datorvana och grundläggande kunskaper i MS Office-paketet
• Har erfarenhet av detaljprojektering i databas och/-eller DCS/PLC-system (meriterande, men inget krav)
• Kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift
• Har tekniskt intresse, en vilja att lära, är nyfikenhet på yrket och initiativförmåga

För oss är det viktigt att ditt beteende samspelar med Eurocons kärnvärden: kvalitet, engagemang och gemenskap.

START: Enligt överenskommelse.
OMFATTNING: Heltid, rekrytering.
STAD: Sundsvall
ANSÖKAN: Omgående
URVAL: Vi arbetar med löpande urval och ber dig därför skicka in din ansökan så snart som möjligt.
KONTAKT: Frida Söderström

Ansök – Professionals Nord

AnställningsformTillsvidareanställning
Anställningens omfattningHeltid/Deltid
TillträdeSnarast
LöneformMånadslön
Antal lediga befattningar1
Sysselsättningsgrad100%
OrtSundsvall
LänVästernorrlands län
LandSverige
Referensnummer2022/17
Publicerat2022-05-06
Sista ansökningsdag 2022-06-06
KontaktFrida Söderström, info@pn.se
Sök jobbet