Erfaren instrument- och automationsingenjör

Erfaren instrument- och automationsingenjör

Arbetsbeskrivning
Du ansvarar på egen hand för att våra kunders projekt blir utförda, från förstudie till igångkörd anläggning. Dina arbetsuppgifter består av utredning, konstruktion och idrifttagning av processanläggningar, där du får sköta kontakt och planering med leverantörer, entreprenörer och kund.

Exempelvis kan du i en befintlig processanläggning ansvara för att lägga till en ny anläggningsdel med ett antal givare och ventiler med tillhörande automation. Du utreder vilken utrustning som ska användas, hur det ska styras, tar fram konstruktionsunderlag till montörer samt programmerare och planerar med driftpersonal när stopp på befintlig anläggning kan göras och montage utföras. Du är även behjälplig vid själva montaget och slutligen att ta den nya utrustningen idrift samt leverera ny dokumentation.

Upplägget innebär att du både tillbringar tid ute hos våra kunder och på vårt lokala kontor i Liljeholmen. Där handleder du juniora medarbetare som stöttar ditt projekt.

Vem är du?
Vi lägger stor vikt vid din personlighet. Som person är du tekniskt intresserad, förtroendeingivande och bra på att sätta dig in i kärnan i kundens behov.

Vi söker dig som har arbetat minst fem år med instrumentering och automation inom industrin och kan driva projekt på egen hand och i grupp. Sannolikt har du en bakgrund som instrumentelektriker eller konstruktör.

Du har kunskaper inom mätteknik, ventiler, programmering och driftsättning av industriella automationssystem. Begrepp som DCS, MAG-rör, ventillägesställare, PT100 är självklarheter som du har arbetat med.

Mycket goda språkkunskaper i svenska är ett måste för att kommunikation mot kunder och entreprenörer ska fungera.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi är åtta kompetenta medarbetare på Stockholmskontoret i en härlig stämning och god gemenskap. Kontorets gemensamhetsutrymmen och stora terrass bjuder in till samarbete, interaktion och trevliga AW’s samtidigt som utrymme ges för eget kontorsrum.

Eurocon i Stockholm är inte bara ett kontor utan du blir också en del av ett företag med framåtanda och hög teknisk kompetens. Vi är ett expanderade bolag som idag tillsammans med de helägda bolagen KLT och Pidab sysselsätter cirka 275 medarbetare. Eurocon finns på fler än tio orter från Kiruna i norr till Karlshamn i söder med huvudkontoret i Örnsköldsvik.

Vi månar om våra anställda och hos oss finns det goda möjligheter att kombinera en stimulerande karriär med familj- och fritidsliv. Självklart har vi kollektivavtal.

Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag! 

Vi har gjort vårt val av annonsering och externa leverantörer och undanber oss därmed ytterligare erbjudanden. 

AnställningsformTillsvidareanställning
Anställningens omfattningHeltid
TillträdeSnarast
LöneformMånadslön
Antal lediga befattningar1
Sysselsättningsgrad100%
OrtStockholm
LänStockholms län
LandSverige
Referensnummer2022/1
Publicerat2022-01-07
Sista ansökningsdag 2022-03-07
KontaktTomas Wiklund, 076-767 58 14
Daniel Thorin, +4660677820
Sök jobbet