El- och automationsingenjör (junior/senior)

El- och automationsingenjör (junior/senior)

Hållbara helhetslösningar som skapar långsiktig nytta
Vår främsta tillgång är våra medarbetare – deras gedigna kunskap om industrins utmaningar och teknikens möjligheter är en ovärderlig kunskap och tillgång för oss och för våra kunder. Alla våra uppdrag är unika. Vi erbjuder ett smörgåsbord av kompetenser och produkter inom flera branscher med en anda där kvalitet, engagemang och gemenskap genomsyrar verksamheten.


Din nästa utmaning

Som el- och automationsingenjör arbetar du med projektering, konstruktion och idrifttagning av moderna systemplattformar inom automation och industriell IT. DCS/PLC-system, moderna gränssnitt mot processers fältutrustning och underhålls- och informationssystem blir också en del av dina arbetsuppgifter. Du kommer även att arbeta med ställverkslösningar, motorstyrningar och beräkningar. Inom din disciplin utförs dessutom projektering varför du kan vara delaktig i övervakning av montage, utcheckning och idrifttagning  fram till färdig anläggning.

I dina arbetsuppgifter ingår:

 • Delaktighet i hela kedjan, från förprojektion till driftsättning av uppförda anläggningar
 • Framtagning av lösningar och layouter
 • Att utföra detaljkonstruktioner
 • Att utföra beräkningar
 • Att skapa arbetsunderlag
 • Att bistå med tekniskt stöd under hela projektet


Vem är du?
Vi söker dig som arbetat i minst två år som teknisk konsult inom el- och automation eller liknande teknisk tjänst. Du har tidigare arbetslivserfarenhet från konstruktion, planering, inköp samt montage- och utcheckningsledning. Ditt CV innehåller flera uppdrag där du varit delprojektledare och/eller disciplinansvarig. Efterfrågad utbildning är exempelvis styr- och reglerteknik, elektronik, datateknik, driftingenjör eller automationsingenjör. 

Som person är du driven, noggrann och engagerad samt van att arbeta självständigt. Du har en bred och övergripande förståelse för teknik och är van att jobba mot uppsatta mål. Du ser dig själv som en teamspelare med god social kompetens.

Vi ser gärna att du:

 • Har relevant högskole- eller universitetsutbildning
 • Har arbetat i minst två år som teknisk konsult inom aktuellt område eller har liknande praktisk bakgrund inom el eller automation
 • Har tekniskt intresse, en vilja att lära, är nyfikenhet på yrket och initiativförmåga
 • Har erfarenhet av CAD-verktyg och projektering
 • Har tidigare erfarenhet av gruvindustrin vilket är meriterande
 • Har god datorvana och grundläggande kunskaper i MS Office-paketet
 • Kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift

För oss är det viktigt att ditt beteende samspelar med Eurocons kärnvärden: kvalitet, engagemang och gemenskap. 
Vi arbetar med löpande urval och ber dig därför skicka in din ansökan så snart som möjligt.


Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder en arbetsplats med platt organisation, korta beslutsvägar och goda utvecklingsmöjligheter. Du blir en del av ett härligt och engagerat team med stor frihet och eget ansvar som arbetar tillsammans för att skapa en enklare vardag för våra kunder. Hos oss finns det goda möjligheter att kombinera karriär med familj- och fritidsliv. Eurocon beskrivs ofta som ett familjärt företag och vi lägger stor vikt vid att skapa kreativa och välkomnande arbetsplatser där människor trivs.

Vi bryr oss om våra medarbetare och erbjuder därför ett väl tilltaget friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid, rådgivning av tjänstepension, månadsvis massage, förstärkt föräldrapenning, maximala nivåer av sjukersättning, sjukvårdsförsäkring och möjlighet att teckna andra förmånliga försäkringar. 


Om Eurocon

Eurocon är ett expanderande teknikkonsultföretag som erbjuder spetskompetens i form av kvalificerade tjänster och system för genomförande av industriprojekt av alla storlekar och komplexitet. Med vårt höga tekniska kunnande, långa erfarenhet och aktiva deltagande i olika utvecklingsmiljöer, skapar vi tillsammans med våra samarbetspartners en unik plattform varifrån vi kan leverera säkra, hållbara och lönsamma tekniska lösningar för framtidens samhälle.

Tillsammans med dotterbolagen KLT, Pidab, SiteBase och Eurocon Sydväst sysselsätter vi cirka 275 medarbetare. Eurocon finns på över tio orter från Kiruna i norr till Karlshamn i söder med huvudkontoret i Örnsköldsvik. Läs mer på eurocon.se

AnställningsformTillsvidareanställning
Anställningens omfattningHeltid
TillträdeSnarast
LöneformMånadslön
Antal lediga befattningar2
Sysselsättningsgrad100%
OrtKiruna/Luleå
LänNorrbottens län
LandSverige
Referensnummer2022/8
Publicerat2022-02-16
Sista ansökningsdag 2022-12-31
KontaktThomas Magnusson, +46767738922
Sök jobbet