Delprojektledare / El- och automationsingenjör

Delprojektledare / El- och automationsingenjör

Vill du arbeta på en modern arbetsplats där vi bryr oss om varandra, har stor framtidstro och är övertygade om att teamwork är nyckeln till framgång?

KLT växer och söker nu fler delprojektledare och projektingenjörer inom el till vårt team i Växjö och Kalmar. Möjligheterna för dig att växa med oss är stora och i rollen som konsult hos oss kommer du att arbeta med att effektivisera och framtidssäkra en hållbar industri. Vill du vara med på vår resa? Läs vidare!

KLT är ett dotterbolag till Eurocon och erbjuder konsulttjänster inom el- och installationsteknik samt verkstads- och processautomation. KLT har idag kontor i Växjö, Kalmar, Kristianstad och Oskarshamn.

OM JOBBET
Som konsult i vårt team bidrar du till att skapa och upprätthålla hög prestanda och produktivitet i våra kunders anläggningar. Vi är med i hela kedjan, från förprojekt till idrifttagning. Du kommer att arbeta med moderna gränssnitt mellan processens utrustning och DCS/PLC-system samt konstruktion av ställverkslösningar och motorstyrningar samt även fältutrustning. Dina arbetsuppgifter kommer vara detaljprojektering samt beräkningar, inköp och projektplanering. Det finns möjlighet att du tar en ledande roll som handledare till yngre kollegor eller som delprojektledare.

Vidare kommer ditt arbete bestå av:

 • Delaktighet i hela projektprocessen, från förprojekt till idrifttagning av uppförda anläggningar
 • Detaljkonstruktion inom hela elområdet
 • Framtagning av layouter och tekniska systemlösningar
 • Framtagning av systemlayouter och automationslösningar
 • Bistå med tekniskt stöd och montageassistans under hela projektet
 • Vid behov utföra beräkningar och dimensioneringar

Vi har flera spännande förfrågningar på gång och våra uppdragsgivare finns främst inom branscherna massa-/papper, energi och kemi.

VEM ÄR DU?
Vi letar efter dig som trivs i konsultrollen där du ständigt får utmana och utveckla våra kunder! Precis som vi är du en person som gillar att ha roligt på jobbet och tycker att samarbete med kollegor och kunder är en naturlig del av arbetet. Du har en bred och övergripande förståelse för teknik och är van att jobba mot uppsatta mål.

Att arbeta som konsult innebär att uppdragen och arbetsuppgifterna varierar från enklare till mer komplexa och därför vill vi att du är driven, noggrann och engagerad som person och kan vara din egen ”projektledare” när det behövs. Du ser dig själv som en teamspelare med god social kompetens.

Skulle vi skriva en önskelista över vilka kompetenser och erfarenheter du har skulle den se ut ungefär så här:

 • Teknisk utbildning från universitet, högskola, yrkeshögskola eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom elkraft, elektroteknik, automation eller liknande.
 • Några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom industri- och energisektorn är meriterande
 • Har kunskaper i vanligt förekommande CAD-verktyg (meriterande, men inget krav)
 • Har erfarenhet av detaljprojektering i databas och/-eller DCS/PLC-system (meriterande, men inget krav)
 • God datorvana och grundläggande kunskaper i MS Office-paketet
 • Kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift
 • Har tekniskt intresse, en vilja att lära, är nyfikenhet på yrket och har initiativförmåga

Som arbetsgivare erbjuder vi dig kompetensutveckling i CAD-programvaror och projektverktyg samt i din personliga utveckling och ditt ledarskap. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som bör andas nyfikenhet, engagemang och motivation. Att du är en lagspelare som gärna samarbetar och delar med dig av din kunskap till andra ser vi som en självklarhet. Det är så vi gör på både på KLT och Eurocon.

VAD DU FÅR
På KLT blir du en del av en öppen och välkomnade atmosfär, samtidigt som du arbetar i en framtidsinriktad verksamhet med starkt utvecklingsfokus präglad av nyfikenhet, stor frihet och glädje.

I en region som växer allt starkare inom industrin ser vi ljust på framtiden och har stora möjligheter att växa genom flera intressanta och utvecklande projekt. Det här är ett gyllene tillfälle för dig att få vara med och utveckla verksamheten tillsammans med oss.

Vi erbjuder ett väl tilltaget friskvårdsbidrag, rådgivning av tjänstepension, förstärkt föräldrapenning, maximala nivåer av sjukersättning, sjukvårdsförsäkring och möjlighet att teckna andra förmånliga försäkringar.

Du blir en del av ett företag med framåtanda och hög kompetens där vi arbetar nära och i samråd med både kollegor, uppdragsgivare och närmaste chef med stor frihet och eget ansvar.

OM EUROCON
Eurocon med dotterbolagen KLT, Pidab, SiteBase och Eurocon Sydväst sysselsätter cirka 285 medarbetare och är en del av Rejlers Sverige AB. Eurocon finns på över tio orter från Kiruna i norr till Karlshamn i söder. Läs mer på eurocon.se

Vi arbetar med löpande urval och ber dig därför skicka in din ansökan så snart som möjligt, välkommen till KLT!

AnställningsformTillsvidareanställning
Anställningens omfattningHeltid
TillträdeSnarast
LöneformMånadslön
Antal lediga befattningar1
Sysselsättningsgrad100%
OrtVäxjö
LänKronobergs län
LandSverige
Referensnummer2024/27
Publicerat2024-07-03
Sista ansökningsdag 2024-08-31
KontaktFredrik Gerling fredrik.gerling@eurocon.se, 072-4511698
Sök jobbet