DCS-systemingenjör

DCS-systemingenjör

Vad kan vi erbjuda dig?
Som ”Euroconare” blir du en del av ett genuint och härligt gäng med framåtanda och en känsla för kvalitet i arbetet. Du kommer att arbeta i en platt organisation präglad av korta beslutsvägar och goda utvecklingsmöjligheter. Du arbetar nära och i samråd med både kollegor lokalt på kontoret och andra kontor men även med uppdragsgivare och närmaste chef. Allt med mycket frihet under eget ansvar.

Vi månar om våra anställda och hos oss finns det goda möjligheter att kombinera en stimulerande karriär med familj- och fritidsliv. Vi erbjuder en rad förmåner som syftar till att både hälsofrämja, trygga och stimulera din anställning hos oss!

Arbetsbeskrivning
Som DCS-systemingenjör hos Eurocon har du en viktig funktion i projekten. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att omfatta programmering, arbete med fältutrustning och idrifttagning av moderna systemplattformar inom automation och industriell IT. I rollen ingår att förbättra och optimera befintliga applikationer och att driva utvecklingsprojekt, specificera utrustning, stödja konstruktörer och hålla kontakt med leverantörer. Du kommer att arbeta i olika DCS/PLC-system däribland ABB 800xA, Siemens PCS7 och TIA Portal. I din roll ingår att utveckla nya och etablerade kundrelationer vilket kräver stort engagemang och ansvar gällande prestanda, funktionalitet och tillgänglighet. Resor i tjänsten förekommer.

Vem är du?
Vi söker dig som har en högskole- eller universitetsutbildning inom relevant område. Vi ser gärna att du har minst tre års arbetslivserfarenhet som systemingenjör med programmering/konfigurering. Du har kunskaper i ett eller flera CAD och DCS/PLC-system, exempelvis AutoCAD, ABB, Siemens och Emerson (Delta V). Det är meriterande om du har erfarenhet av eller kunskap i processautomation, processreglering, processäkerhet, mät- och reglerteknik samt processystems uppbyggnad och funktion.
Du har goda språkkunskaper i svenska och engelska både i tal som skrift.

För tjänsten läggs stor vikt vid personliga egenskaper. Vi ser därför att du har en förmåga att ta initiativ genom att självständigt hitta nya sätt att samla information och driva arbetet framåt.

Som person är du utåtriktad och har god social förmåga. Då du samverkar med andra projektdeltagare är du kommunikativ och duktig på att samarbeta. Vidare är du driven och tar egna initiativ. Då du är ansiktet utåt för kunden är du affärsmässig och har en ödmjuk framtoning där du lyssnar in dina kunder och förstår deras utmaning.

Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag! 

Vi har gjort våra val av externa leverantörer och undanber oss därför fler erbjudanden. 

AnställningsformTillsvidareanställning
Anställningens omfattningHeltid
TillträdeEnligt överenskommelse
LöneformMånadslön
Antal lediga befattningar1
Sysselsättningsgrad100%
OrtOspecificerad arbetsort
LänOspecificerad arbetsort
LandSverige
Referensnummer2021/13
Publicerat2021-06-04
Sista ansökningsdag 2021-08-08
KontaktEmelie Parkman, HRBP, emelie.parkman@eurocon.se
Sök jobbet