Co-op, Umeå Universitet

Eurocon tror och satsar mycket på ungdomar, både arbetsmarknadsmässigt och på fritiden. För att stärka bolagets image som ett starkt norrländskt företag och för att säkra kompetensförsörjningen, ingår Eurocon tillsammans  med några andra företag i Västernorrlands och Västerbottens län i ett samarbete med Umeå Universitet.

Co-op står för “Cooperative education” och innebär att studenter erbjuds möjlighet att genom ett arbetsintegrerat lärande göra studiebesök, projektarbeten, examensjobb och få sommarjobba på ett företag i regionen som anmält intresse att ta emot en co-op-student. Genom att studenten får varva sina studier med arbete i ett företag skaffar de sig ett försprång till arbete efter studierna. Samtidigt har företagen stort behov av att rekrytera kompetenta ingenjörer och genom detta samarbete får de tidigt kontakt med studenter och kan dessutom erbjuda dessa stimulerande uppdrag.

Under sommaren 2015 hade Eurocon förmånen att få ha en Co-op-student i vår verksamhet.

Hej Andreas, hur är läget?
Hej, jo tack det är bra.

Hur kom det sig att du valde att plugga till högskoleingenjör med inriktning mot elektronik? Vad var det som lockade och intresserade dig?
Elektronik och Datorteknik är ett intresse som jag har haft sedan högstadiet, så det var ett självklart val när det kom till högskolestudier. Det är en framtidsbransch med gott om arbetstillfällen och inriktningar. Högskoleingenjör är en mer praktisk utbildning än andra ingenjörsutbildningar som fortfarande ger en bra bredd, på i mina ögon en lagom lång läsperiod som dessutom erbjuder chanser att läsa på avancerad nivå om så önskas.

Hur ser du på Co-op-samarbetet?
Co-op-samarbetet är det perfekta tillfället att få in en fot i branschen tidigt samtidigt som det ger erfarenheter som kan användas senare i programmet och i arbetslivet. Genom att få introduktion till alla företag som är med i samarbetet så finns även chansen att välja det som passar mig som person bäst. När samarbetet erbjuder sommarjobb och möjlighet till ex-jobb så finns det ingen anledning att inte söka.

Vad var det som fick dig att få upp ögonen för Eurocon och välja oss som ett av dina önskvärda arbetsplatser att vara på?
Den bredden och flexibiliteten av arbetsprojekt Eurocon som konsultföretag kan erbjuda är oslagbar! Eurocons tjänster inriktar sig mot en intressant bransch med riktigt stora kunder världen över, vilket ger en chans som många andra företag inte kan ge. Utvecklingsmöjligheterna kan göra mig som ingenjör oumbärlig senare i arbetslivet, detta genom chansen att få lära sig många nya program, nya sätt att rita scheman och olika sätt att arbeta. Genom bolagets olika grenar och varierande arbetssätt finns det kunskapsnivåer för de allra flesta. Flexibiliteten och förståelsen för de olika grenarna, för olika program och för olika sätt att konstruera gör mig succesivt till en flexibel ingenjör med både kunskap och erfarenhet på olika plan.

Hur har du upplevt Eurocon som arbetsplats under praktiken?
Eurocon har i mina ögon upplevts som ett företag med bra klimat, med medarbetare som är hjälpsamma, som värnar om varandras trevnad och strävar åt samma håll – att alla medarbetare och projekt ska lyckas så bra som möjligt. Med gemensam fika på morgonen och andra olika tillställningar så blir det en bra gemenskap på kontoret. Med ett ganska varierat jobb som förstagångs-sommarjobbare så har tiden gått väldigt fort, smärtfritt, roligt samt lärorikt, perfekt!

Berätta vad du har fått göra under din praktiktid..
Under min tid på Eurocon så har jag varit med och sammanställt slutdokumentation från ett stort projekt samt förberett för nästkommande projekt. Detta betyder att det ritas, kopplas och granskas kretsscheman, sammanställer data i olika listor, väljer komponenter m.m.

Kan du själv se – och rekommendera Eurocon som en framtida arbetsgivare?
Absolut! Eurocon är ett företag med framtidsplanser och en arbetsplats som jag har trivts bra på så ingen tvekan om det!

 

 

Tomas började som student
Karriär

Tomas började som student

Vill du veta mer om vårt engagemang kring studenter?

Läs mer här!
Jobba hos oss
Karriär

Jobba hos oss

Vi vill bli flera, vill du bli en av oss?

Se lediga jobb