Emelie Wattman

Emelie Wattman

  • Personaladministratör
  • Anställd sedan 2014
  • Ort: Örnsköldsvik

Vad är det bästa med att arbeta på Eurocon?
Jag skulle säga att det är friheten. Hos oss har alla ett ansvar att se till att jobbet blir gjort och därmed kan man själv till viss del styra sina arbetstider. Jag tycker också att det är en fördel att Eurocon är svenskägt och jämförelsevis litet. Det skapar korta och snabba beslutsvägar samt en tightare stämning på kontoren.

Vad är det roligaste du vet i ditt yrke?
Att motivera andra. Jag tycker det är väldigt roligt att jobba med personalens utveckling och välmående. Det skapar i sin tur ett gott “employer branding” som är väldigt värdefullt både internt och externt. Vad får våra medarbetare att kliva upp på morgonen och ta sig till jobbet? Det tycker jag är oerhört intressant.

Eurocon satsar mycket på unga talanger, kan du berätta hur?
Ja, vi satsar mycket på att få unga att få upp ögonen för branschen och främst oss. För att säkra kompetensförsörjningen i framtiden så behöver vi ständigt bli flera och där är ungdomar som kan bidra med ny kunskap en viktig nyckel. Dels så har vi väldigt många olika sponsringssamarbeten där vi får möjlighet att synas i bra sammanhang utanför vår egentliga verksamhet. Det hoppas vi kan locka fler människor att bli nyfikna på vad vi gör. Exempelvis så har vi ett “eget” damcurlinglag som spelar i elitserien och fortsatt satsar framåt och uppåt. Vi har också ett samarbete med det omtalade ishockeylaget Kiruna IF som under en match 2014 iklädde sig ett matchställ i HBTQ-rörelsens regnbågsfärger för att försöka bryta normen inom branschen.

Utöver de olika sponsringsprojekten satsar vi mycket på utveckling och innovation i form av stöd till innovationskluster som Processum, Process IT och Åkroken Science Park. Vi erbjuder bland annat praktikplatser samt ställer upp med mentorer och står för traineelöner och andra kostnader. Detta gör vi både för att bidra till innovation och för att kunna lyckas rekrytera unga talanger. Även om både sponsringssamarbetena samt satsningen på forskning och innovation inte alltid leder till en omedelbar anställning så är det bra för oss att synas och vara omtalade.

 

 

Emelie bor i Örnsköldsvik
Våra orter

Emelie bor i Örnsköldsvik

Kust- och hockeystaden Örnsköldsvik är platsen för Eurocons huvudkontor. Vill du veta mer?

Läs mer här
Våra branscher
Det här gör vi

Våra branscher

Energi, skog, gruva, kemi, verkstad, infrastruktur. Lär dig mer om vad vi gör och inom vilka områden vi verkar.

Läs mer här